Puur Culinair heeft en mooie cursus verzorgd voor de Have a Breaks
De Koks van Puur Culinair zijn de afgelopen tijd erg druk geweest met het bereiden van feestelijke gerechten.
Wij zijn Louise Braat (links) en Anouk Christianen-Vriens (rechts), en we werken bij Puur Culinair als medewerkers van het bedrijfsbureau.
2021 is het Internationaal VN-jaar van Groenten en Fruit. Elke dag minstens 250 gram groenten en 200 gram fruit eten; Nederlanders komen er nauwelijks aan. Met onze groente- en fruitconsumptie bungelen we zelfs onderaan in Europa.
Hoi, Mijn naam is Mick Verzuu en woon samen met mijn vriendin in Breda
Jij vindt het toch ook zonde om voedsel te verspillen? Doe dan mee met de Verspillingsvrije week!
Hoi, mijn naam is Mitchell. Ben 28 jaar en woon in Udenhout. Mijn opleiding is basis-kok en zelfstandig werkend kok niveau 3. Daarna heb ik me gespecialiseerd in Patisserie niveau 4
Vrijdag 31 januari mochten we een aantal medewerkers van de divisie Jeugd welkom heten bij Puur Culinair
Gezond ontbijt maken? Bekijk deze 5 ontbijtrecepten voor inspiratie. Lekkere, gezonde ontbijtjes die makkelijk te maken zijn. Met in elk recept fruit of groente.
Eten is emotie, en goede voeding draagt heel direct bij aan de kwaliteit van leven. Chantal die begeleidster is op Hamerstraat 2 vertelt over ons product in deze vlog. Mede door dit unieke product dragen we bij aan het geluk en welzijn van onze cliënten.
Bijgaand filmpje laat een mooi indruk zien van de processen van Puur Culinair
Het nieuwe voedingsconcept "Kook van Jou" is in samenwerking met 7 woonvoorzieningen gestart met een pilot.
Na een grootschalig onderzoek onder de bewoners, het personeel en de verwanten van de Amarantgroep, is gebleken dat er meer aandacht geschonken mag worden aan de avondmaaltijd.
Eten is emotie, en goede voeding draagt heel direct bij aan de kwaliteit van leven. Vanuit die overtuiging ontwikkelden we onder de naam Moe’s smakelijke gerechten die geschikt zijn voor mensen met kauw- en slikproblemen. Smaak en voedingswaarde worden zo verbonden met meer persoonlijke aandacht voor de cliënten.
Hoi! Mijn naam is Fleur, ik ben 24 jaar en derdejaars student Food Innovation aan de HAS Hogeschool te 's-Hertogenbosch
Wat een geweldig idee! Dat is de veelgehoorde kreet van de genodigden waar we een "meet 'n eat" gaan organiseren.
Mijn naam is Stephanie Raaijmakers. Sinds kort maak ik deel uit van het Puur Culinair team. Voorheen heb ik in verschillende restaurants gewerkt van zelfstandig werkend kok tot chef kok.
Een ergonomische orderpick-kar waar we de portioneermedewerkers mee kunnen bedienen. Dat was een wens van onze medewerkers. Daarom werd deze kleine maar zeer effectieve innovatie tijdens de workshop "Innovatie van Alledag" onder meer naar voren geschoven.
Er is nog steeds een voedselverspilling probleem in Nederland. Toch kun je hier zelf ook veel aan doen. Zelfs wanneer je op vakantie bent kun je daar goed op letten. Lees hier de diverse tips!
De eerste workshop/kooksessie "Doelgroep gerichte voeding" zit er op! We kunnen dik tevreden zijn met de resultaten.
Op 5 verschillende data stellen wij onze keuken voor iedereen binnen AmarantGroep open. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten en andere belangstellenden weten hoe het eten gemaakt wordt.
Deze drie dames stellen zich graag aan u voor. Ze werken allen in de verpakkingsafdeling van Puur Culinair en doen dat met veel plezier en absolute precisie.
Het aantal voedselinfecties als gevolg van de Listeria-bacterie is gestegen in Europa onder ouderen en zwangeren. Dat blijkt uit onderzoek van EFSA, de Europese autoriteit voor voedselveiligheid, over de periode 2008-2015. Wat is het gevaar van Listeria? En waar kun je extra op letten als je mantelzorger bent, of als je regelmatig samen eet met je zwangere vriendin of kookt voor je zieke tante of opa?
3D-animatie van het sousvide kookproces bij Puur Culinair.
Mijn naam is Daniël van den Bergh en ik ben sinds 2018 werkzaam voor Puur Culinair als Teamleider van Puur Culinair.
Per 1 november is Puur Culinair een samenwerking gestart met Schoolsoepie. Een nieuw en gezond concept bedoelt voor schoolkinderen. Tamara Schuitvlot en Daphne Graven zijn de initiatiefnemers.
Duurzaam eten levert winst op voor het milieu én je gezondheid. Door veel groente, fruit, granen en peulvruchten te eten – en minder vlees, zuivel, alcohol en snacks te nemen – ben je al heel groen bezig! Natuurlijk helpt het ook als er minder eten in de afvalbak belandt. Welke stappen je kunt nemen, ontdek je op deze pagina.
De maaltijden van Puur Culinair komen tot het beste resultaat wanneer ze verwarmd worden volgens de aller modernste technieken. De Amarantgroep is een samenwerking aan gegaan met De HTG groep uit Deurne.
Vaak is er verwarring over de afkortingen TGT en THT. In bijgaand filmpje leggen we uit wat het betekent.
Gastvrijezorg.nl en Testo.nl hebben de instructiefilm "De nieuwe Haccp-regels van de Amarantgroep" ook op hun eigen website gepubliceerd.
Puur Culinair vindt het belangrijk dat de klanten weten wie de maaltijden bereid. Nu is het de beurt aan Peter Broers, zelfstandig werkend kok en leermeester.
Amarant heeft binnen haar stichting veel cliënten die voeding nodig hebben met een afwijkende consistentie, een voorbeeld hiervan zijn mensen met slikproblemen. Deze doelgroep neemt onder andere deel aan dagbesteding op een andere locatie waardoor ze de lunch meekrijgen en elders nuttigen. Ook de tussendoortjes/snacks zijn vaak vanwege de consistentie niet of maar beperkt aanwezig.
Patrick Valentijn woont binnen de Amarantgroep op de Straatweide in Prinsenbeek. Hij maakt gebruik van het Puur voor U concept van Puur Culinair.
Jolanda Verhoeven is sinds kort als keuken assistent werkzaam bij Puur Culinair Zij stelt zich aan u voor.
Marie Louise is werkzaam op Hospice de Sporen in Tilburg. Dit is een (T)huis voor mensen die terminale zorg nodig hebben en vormt een onderdeel van Stichting De Wever. Al vele jaren maken zij met grote tevredenheid gebruik van de maaltijden van Puur Culinair
Je lijf gaat je hele leven mee, daar wil je dus zo goed mogelijk voor zorgen. Met de Schijf van Vijf kun je stap voor stap werken aan een gezonder eetpatroon. Wat wordt jouw eerste stap?
Dhr. Hennie Jacobs is geen onbekende in het Tilburgse. In 2015 werd hij zelfs uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Hennie is zeer tevreden over de maaltijden van Puur Culinair
Geen vraag is teveel voor Puur Culinair. Marianne Gadellaa staat u dan ook graag te woord op het bedrijfsbureau.
Hoe is de Sous-vide kooktechniek ontstaan en heeft het zich doorontwikkeld tot een innovatieve en culinaire revolutie?